Map Finder
Languages
E-mail Natisni

Krk

Uredi podatke
 

Krk je veliko več kot le z bori prekrit otok, ki je obdan s safirno modrim morjem Kvarnerskega zaliva. On je tudi samostojna oaza bogate kulture, izjemne hrane in neomejene zabave. 

Od čevljev za hojo do smuči za vodo, od sedeža za kolo do sedla za jahanje, ponujene dejavnosti so neskončne. Neskončna je tudi naravna lepota s čarobnimi plažami, kristalno čistim morjem, gostimi borovimi gozdovi in kupi sliv in oliv. 

Največji hrvaški otok poleti postane en velik oder na odprtem, medtem ko ulični nastopi, festivali hrane in plesne skupine dodajajo pisanost barv naravni panorami zelene in modre barve. Znotraj zgodovinskih mest po ulicah in trgih vsakodnevno odmevajo narodne pesmi, koncerti klasične in priljubljene glasbe ter kulturi lokalov na ulici in večernem pitju koktajlov dodajajo avdio in video spektakle. 

Otok je znan po olivnem olju in vinu, vendar je to le vrh gastronomskega ledenega hriba. Krška jagnjetina, morski sadeži, ulovljeni na tem območju, kozji sir in sveže testenine so le nekateri izmed specialitet, ki čakajo, da prebudijo vaša čustva okusa v restavracijah in vaških konobah na rivi.  Glede na njegovo naravno premoženje, premoženje, ki je danes tudi olepšano s številnimi sodobnimi vrednostmi, so Rimljani Krk imenovali "zlatim otokom" - imenom, ki nedvomno velja tudi danes.

Dogodki

 

Newsletter

Izpolnite potrebna polja

...